rietteketet.nl

8 dec: Tis een bijzondere, en vaak gezellige tijd, die donkere dagen voor kerst... behalve als je klaarwakker  naar een donker plafond ligt te koekeloeren... Dus druut, kerstboom an, thee en stoete. En Father Brown. En laptop... 
En weer 6000 haartjes kwijt glook... Langzaamaan worden de kale plekken groter en gaak toch iets pierderiger uitkijken glook... Maar blij, kep nog steeds wenkies! 't Verloop tot nu toe ist zelfde als de eerste twee kuren... Vandaag wordt mun huid op oa de rug en nek gevoelig pijnlijk... EN HEEEEEEL RAAR!!! Tis net of ik geen kraakbeen in mun neus heb... Die is ineens heel zacht en voelt gek aan... oortjes niet, die blijven keihard. Maar verder redelijk gtp... Vanaf vandaag zonder tabletten dus nu volgen de wat dipperige-dagen. En ik moet wandelen als ik een 4.5 ben (voel) is me verteld. Maar of het daar weer voor is vandaag... Zal eens kieken of dat lukt... Tis heel raar, zo voel je je hyper en goed en ineens plof... ist de fut druut en ist net of je leeg loopt... Maar weer een broodje smeren dan! Of beker vanille yoghurt! Helpt altijd!


6 dec: Eens even denken!!! Wat hebben we allemaal beleefd de laatste twee weken... Genoeg.
Emilie heeft haar B diploma! Na bijna 6 jaar aant zwembad te hebben gezeten ist eindelijk klaar! Grappig en gezellig meisje is het toch, overal te kletsen en te keten tijdens het zwemmen. Niks blue en rustig.. Hyper! En enthousiast! En als kadootje mocht ze gaatjes. Zonder blikken of blozen of te knipperen met haar ogen de oorbellegies erin! Bikkeltje! Verder gisteren kuur 3 gehad van de AC kuur. Bloed was weer goed, ik heb nog gevraagd waarom in mijn bloed geen tumorwaarden te zien zijn, nou ja, zulk bloed hek nou 1 keer. Dus daaraan zal nooit (of nu niet) te zien dat ik kanker heb... de MRI op 12 dec zal DE info geven straks. Ook voelend was het nog niet goed waar te nemen omdat ik zolang zoveel zwellingen had van de biopten. Spannend... Verder gisteren best behoorlijk harstikke blegh geweest (ondanks 11 pillen waaronder paracetamol) maar nu hyper met vanmorgen knalrode wangen (hoera dexametason) en nu bleek en vermoeid gezicht maar het gaat goed... Ben nie vlug en soms blegh (bliem ett'n!) maar tis okay. Kep een super beanie op die Jose heeft gebreid en die moet ik vaker dragen hoor ik van iedereen, staat stukken beter dan de chemo mutsjes. Pruik komt nog wel, kep nog best wat haar en dat voelt als een prikkussen... Gisteren trouwens zelfs na de kuur even met juut de intratuin doorgewandeld... De 'hoe ben ik te pas stadia' waren tot nu toe als volgt: ik voel me een op de dag van de kuur een 3, en dan elke dag komt er ietsie verbetering: 3.5, 4, 4.5, 5, 5.5 en langzaam na een week weer een voldoende en net voor volgende kuur weer dikke voldoende. Sinterklaas tijd was een feestje! (Wat waren we druk met de surprises voor school, nou ja, pa en ma dan, maar tis super geworden haha) Ons 12,5 jaar huwelijk afgelopen zondag ook! Gevierd met bowlen met gezin en pizza. Was leuk en gezellig!  Mama dik gewonnen met twee keer zoveel punten als nummer 2. Strike after strike after strike hihi. En nu staat de kerstboom erin en hek een hele gezellige nacht beneden doorgebracht (moet ja elk uur plassen en boom geen pleetje) en met blegh gevoel ist beneden zo fijn.. en nu helemaal met de lampjes van de boom aan... en kan tv kijken wanneer ik wil. Ben niemand tot last en chill alleen met mijn gedachten....  En detectives. En natuurseries....

20 nov: Morgen kuur 2. En ik ben er weer klaar voor. De bijwerkingen van kuur 1 heb ik goed
doorstaan (ze waren er wel hoor) en bij de bloeduitslagen gisteren was niet te zien dak een kuur had gehad. ('Oh, zijn dit de uitslagen van vandaag! Nou dan zijn ze perfect!' Zag er perfect uit! Ole! Slik: Zondag hebben we het haar eraf geschoren. Das best idd een heftige hobbel, avond ervoor nog wel een traantje om gelaten en toen ik Aimee's verdriet zag op het moment supreme, haar verdriet voor mij (!) wast  niet leuk... Maar! Dikke knuffel, zij het fototoestel en knippen maar! Yael en Emilie knipten dat het een lieve lust was haha en ook zij vonden het heftig. Maar ook gelachen. Was nog een hele klus en de tondeuse had het lastig. Zucht....  Maar nu was ik "sterk" en dan kan ik wel wachten tot het haar eruit valt maar daar wilde ik niet op wachten en helemaal niet als je je dan ook nog slecht voelt. En nu... Nu zie ik een oude vrouw in de spiegel, met een onsexy, bezorgd hoofd (komt de "leuke Riette uitvoering" ooit nog terug?), postduif grijs maar ook een vrouw met goeie kop. Maar ja... nu zitten er nog stoppels... over een paar dagen zijn die ook weg en dan wordt het wel aans... Nah, kids zijn er al aan gewend inmiddels al moet ik naar school MET pruik (en t liefst ook nog een muts, valt het minder op hahaha) maar kep mun eerste boodschapje ook al gedaan met alleen de muts. Schaam me nergens voor, kep er nl ook niet om gevraagd en tis allemaal al mega mega K*T genoeg. Hopelijk valt het met kuur 2 ook mee!

18 Nov: Aaaaah leuke zaterdag! Smorgens eerst Aimee zien voetballen (wel verliezen voor de verandering maar met 2 doelpuntjes van Meetje toch leuke pot) Toen tosti met Emilie bij de voetbal gegeten (lief kind, vermaakt zich altijd prima bij de voetbal), toen naar Nijverdal gesjeesd om Yael eens te zien voetballen (ziek normaal nooit, ga altijd met Meetje mee), die heeft wel gewonnen, wat leuk voetbal al! Toen met Yael gauw naar Vroomshoop naar verjaardag neefje Mick en toen weer rap naar de voetbal: Yael was pupil van de week! Wat een middag had ie... Dat doen ze echt superleuk, ze worden helemaal int zonnetje gezet en verwend met leuke kadoos (complimentje aan de vrijwilligers die dit regelen!!) En daarna zat ett'n in de zaterdag patatt'n. Een topdag!!

14 nov: Goed nieuws! Ik ben niet erfelijk belast! Nou das toch een hele opluchting! En niet alleen voor mij maar ook voor Judith, Robert, mijn dochters en nichtjes. Wel het advies gekregen om de meisjes later te vertellen dat ze rond hun 40e toch ff een check doen (mss nog eerder? deze verkeerd gedeelde cellen zitten er ook al enkele jaren.... ben nu 41) maar: OEF! Wel zit er nog een hormoonkuur aan te komen na de behandelingen, dus: chemo t/m maart, opereren, bestralingen en dan nog 7 jaar hormoonkuur, ook al hek niet veel hormoon receptoren (?) in de tumor, het kon volgens het Antonie van Leeuwenhoek toch nog een paar procent winst opleveren. Nah, dus doen we dat... en volgt nu onherroeperlijk (deed ie ws al nu tijdens chemo) de overgang... En toen noemde de oncoloog (tijdens het telefoontje) een rits bijwerkingen: dik worden, dun haar, stemmingswisselingen, slechter slapen, spierpijn etc... en toen zei ze: nou tot snel!! Pffffft... haha. Nou ja, gaak me nu nog geen zorgen om maken. Eerst maar eens door de chemo's.

8 nov: We zijn begonnen! Eerste kuur zit erin! Nu nog heel even de 'oude' Riette met haar en
borsten. (het ligt aan de uitslag van de erfelijkheidsonderzoek hoe dat afloopt, als ik erfelijk belast zou zijn... tjsa.. en dan; alles eraf? Overgang? Pfffff. Riette 2.0 dan onnie) Wie weet hoe dat er over een half jaar uitziet....Kan metvall'n!!! Pittig schema: 4 kuren om de twee weken en daarna 12 x een wekelijkse kuur. dus das al 20 weken, daarna opereren en bestralen... En kaal... geen redden aan. t Giet erof... slik... Dus al op pad geweest voor een haarwerk en zal ook eens op zoek naar die chemo mutsjes gaan... t kan snachts fris zijn met zo'n kaal koppie... Wat een HEEEEEL eng en raar idee is. Om mezelf kaal te zien. Niet kalend, maar biljartbal kaal. Glimmend kankerkaal. Geen zwarte wenkbrauwen en wimpers. Maar fut mah, dat haar komt wel weer terug. Enniewee: gister dus eerste kuur en saams al een pfffffffff niks aweerd avond! Nou hoorde ik net al van de zuster die me een spuit gaf voor een witte bloedlichaampjes boost, dat dat goed kan komen door het koken (nou dat was ik ook aant doen, bloemkool met rundvlees) pffffff. Daar hek voor bedankt, en zo kant dus zijn daj om half 5 een boterham met jam staat te smeren want je moet eten als je je goed voelt! haha. En gelukkig voel ik me nu vandaag ook goed. Zo zal het wel gaan? Op en af? In elk geval gaan we dag voor dag! Ander nieuws: nou... dan moek nadenken haha. Kids GTP! Zijn mooi op de schoolkiek gekomen. Yael heeft me net een kopje thee gemaakt en vroeg: wat heb je gedaan mam: op de bank gelegen, op de bank gelegen en op de bank gelegen? hihi. Nee, lief, kep ook gewandeld en bedden verschoond... maar ook op de bank gelegen en geslapen als een blok. Hij: opgelucht en blij. Niemand wil me ziek zien... maar we doen het ergens voor! En dacht eergisteren toen ik wandelde over Nes: nou ja, zelfs zonder borsten, kaal en in de overgang op mun 41e (worst case scenario hoor, maar alles vliegt door je hoofd) hoor ik nog steeds de vogels en schijnt nog steeds de zon! EN ben ik nog steeds DE mama en DE Riette!!! Goeie trui he? ;)

 
28 okt: Poeh.... Dat was een heftige week... Die hoop ik nooit weer mee te maken maar eenmaal
in dit proces zullen er meer volgen. Waar we twee weken geleden nog redelijk monter uit de spreekkamer kwamen was dat ineens allemaal weg een week later. De tumor is een heel stuk groter en nu wilden ze toch graag eerst de PET scan resultaten zien voor we verder kunnen met een behandel plan. Verder met spoed een erfelijkheids onderzoek geregeld want ook dat heeft impact op het traject... Dus what the hell... t zal toch niet kats helemaal uitgezaaid zijn? En ineens grote kans op dat verkeerde gen? Dan ist niet alleen voor mij NU heel spannend maar ook voor zusje en dochters en verdere familie.... pfffffff Alweer grote paniek. Maar goddank... er zijn geen uitzaaiingen... En eigenlijk moest ik tot afgelopen vrijdag wachten voor deze uitslag maar de lieve dokter belde donderdag al.. (nou dan loop je even leeg....)  Dus nu gaak ervoor!! En binnenkort gaat het beginnen! Slik.... vanmorgen toch maar met raar gevoel mun griez'n weggeverfd want ook al is er mss een kans dat er wat haren blijven zitten door bv (ast mag) hoofdhuidkoeling, straks ziek eruit als die kleine dikke uit little Britain, met kaal vooraan en een bosje achterop, wat dan? Dan een pruikje toch? Of een mutsje? Deze week dus (brrrr) gesprek oncoloog, (het woord alleen al,) en radioloog voor bestralingen, en wat extra handelingen omdat ik mee mag/wil doen aan Risas studie) Maar er gebeuren ook leuke dingen! (ff vrolijk eindigen he) Aimee vind me nu een stuk aardiger met de borstkanker, want alles mag haha. Er komt niet normaal veel lekkers langs, taart, chocola, macaroni, etc. En volgens Emilie kan ik NU gewoon doen wat ik altijd doe en ist NU nog niet nodig dat ze me een beetje helpt. (Echt dat gezicht... Ik kreeg gewoon een standje... hihi) Als het zover is, en ik iets niet meer kan, helpt ze me dan wel.... (op mijn vraag of ze alvast me wat wil helpen opruimen....) En ook geweldig, de kids hebben een top vakantie gehad doordat ze allemaal leuke dingen hebben gedaan met vrienden en familie, t was een aaneenschakeling van leuke dingen. Verder zijn alle reacties hartverwarmend en doet dat echt goed!

14 okt: Goh... en dan ben je er ineens een: een kankerpatient... Nou was ik niet van plan hier al mun ach en wee ellende te plaatsen (want was ergens aan het afronden met bloggen) maar kan er natuurlijk niet voorbij om zoiets HUGE te vermelden... Na een paar weekjes wat pijn in de rechterborst (1 borst bleef zeer doen na menstruatie die altijd gevoelig is) en na wat voelen waarbij je zelf twijfelt of je nu wat voelt of niet, toch maar met lood in de schoenen naar de huisarts. En ik dacht nog!: ik loop hier nu naar binnen, prachtige zonnige maandag, is dit het begin van een ellende die zun weerga niet kent?... Nou daar leek het eerst niet op, verdenking was eerst een cyste. Maar toch maar even foto's maken op woensdag.. en daar sloeg de optimistische stemming al gauw om... De dokter voelde ook een onrustige okselklier en n cyste was het niet... Shit denk je dan.. WTF, denk je dan... tzal toch niet???? Zit je effe heel raar in de wachtkamers... Dus door naar radioloog voor mammogram en echo en biopten... Doodste stiltes daar, strakke gezichten... en daar was duidelijk een 'iets' en ook in de oksel... Met dat gegeven weer terug naar de mamapoli en 45 min wachten.. En dan staan ze je al met twee op te wachten en dan draaien ze er niet om heen. "Ernstige verdenking borstkanker"... Pfffffffff.... en met pa en ma in gedachten (die waren beide met een week of 7 weg) sloeg de schrik om het hart. En t beroerde is: de dokter kan je niet geruststellen want je moet eerst de uitslag hebben van de biopten.... Al zeiden ze wel: longkanker en borstkanker zijn twee hele verschillende kankers en borstkanker is meestal goed te behandelen. Daar kreeg ik vrijdag uitslag van... dus paniek! En 48 uur tussen hoop en wanhoop... De kids van slag, alle intimi van slag (Hoop support gehad! :) Maar gelukkig vrijdag beter nieuws: tis te behandelen! Maar tis wel borstkanker....  Maar: t komt goed. Dat zei de dokter echt! (dat zinnetje zeg ik vaak in gedachten nu. T komt goed. Vertrouwen hebben, kop derveur). Dus gek genoeg opgelucht en prima te pas naar buiten gekomen. Zagen ze niet vaak na zo'n boodschap, zo'n voortvarende tante die zich al goed ingelezen had en nog zo monter erbij zat. Maar ik dacht alleen maar; poeh: Ik ga nog niet dood. OLE! Pffffff. Alsof je de lucht uit een ballon haalt.. pffffffff. Er staat nog genoeg opt program, MRI, ev PET scans, chemo, daarna operatie etc etc maar alles valt of staat met het woordje: behandelbaar. En dan hek nog geluk gehad: normaal geeft deze borstkanker geen pijn.. (de soort kanker is zo goed als triple negatief voor de meeschrijvers, stadium II. Hopelijk geven de MRI en verdere scans geen andere gekkigheid)... Dus nu ist een beetje geland. (denk ik?? Of niet... Weet het niet. Aan de bossen bloemen thuis te zien en de hoeveelheid chocola zou het nu geland moeten zijn) De kids hebben alle vragen gesteld:"ga je dood" (en daar kon ik eerst niet eens antwoord op geven! Want ik wist het niet) naar "waar blijven je wenkbrauwen dan", of: ik koop wel een pietenpruik voor je" etc...

Nou! Dus! Altijd bang voor geweest maar.... t komt goed.... :). Poeh... hek het gewoon he... Woj smorgens wakker: gaaj rechtop zitten en dan hoor ik mezelf zeggen: goh kep echt borstkanker onnie!! Tssssss. Nou ja, ben niet de enige.... Zoveel zitten in dit schuitje en sommigen met slechtere vooruitzichten... Dus! Hop! Sterk(er) worden, fit zijn, prepareren voor chemo (zolt help'n?)  en zorgen dak het huis eens een goeie beurt geef voor die tijd... Zo kank geen behulpzaam schoonmaakteam los laten hier hihihi... en allemaal duimen dak er een beetje goed doorkom... En verder maar geen zorgen maken voor de dag van morgen. Zien we dan wel.... 

26 sep: Nou t zijn geen grote pompoenen maar er groeien er 4. Nu nog ienieminie maar mss komt dat nog? Of zijn we al te laat in het seizoen... Yael heeft dan geluk, van de zaadjes die de dames hebben geplant is dan ook niet 1 bloemetje opgekomen... (en we hebben zeker 6 zakjes met vrolijke bloemetjes uitgestrooid in de kleine tuintjes) ondanks het toch wel water geven. En zo ist met de hele tuin beetje afwachten... Weinig vrolijke rodondendrons, coniferen op sterven na dood, bodembedekkers die zijn verdwenen... en we hebben echt gesproeid! Veel zelfs! Naaah, volgend voorjaar een excuus om weer wat nieuws te bedenken op de kale plekken. 

22 sep: Obladie, Oblada: (en dan blijf ik stil en dan schreeuwen de kids:) Woutje BRAMA! Geinig hoe dat werkt... Alleen maakte Emilie er al van: Broodje brie, broodje bra, woutje dramaa!! hihi... aah geinig. Jup nog steeds FCT fan, zelfs in de Keukenkampioen competitie...

20 sep: Slik... Kep me over laten halen om naar een oktoberfest te gaan.... jaaaa en nog zin in ook!
zelfs zo'n pakkie doek aan! Wel geen dirndl maar een lederhosen (van groen stof hihi)!

15 sep: En dan is Yael alweer 10 jaar! Tien! Nou benk eigenlijk niet zo'n moe die daar lang bij stil staat (ook geen tijd voor, twas een voetbaldag) maar verduld, een tiener alweer.... Heerlijk joch! Hoogtepuntje van zo'n dag is het lekkerste taartje (die ik ehm.... eerlijk gezegd .... gewoon achteruit had gezet hihi, want aardbeien monchou met een bodem van bastogne, pffffft  daar kun je me voor wakker maken) savonds opsmikkelen in dit geval met alleen yael (Save our summer was er ook) nadat alles weer is opgeruimd.... Heerlijk! 

6 sep: Goh de dagen worden al rap korter. Nou ja, niet korter haha, maar saams wordt het al snel
donkerder... En dat heeft ook wel weer wat. En stom he? In de vakantie niet 1 keer uitgeslapen maar fluitend naast mun bedje om 7 uur/half 8 en nu is deze week de school begonnen en krijg ik amper de ogen open smorgens.... Kids idem. Maar we zijn weer begonnen! Werk, school, voetbal, tennis en zwemles! Aah das ook wel weer leuk! Yael stoere kerel, mocht vandaag voort eerst alleen thuis zijn na school (die was klaar met bso) en natuurlijk zat het allemaal tegen. Richard moest overwerken, ik moest tot 5 uur om de vrijdag eruit te werken (bruiloftshoot!) en zo zat het jochie wel heel lang alleen maar thank god for fortnite.. pffffft... en fifa, en een spelletje met een geit. EN de nieuwe Donald Duck die op de mat lag! Juut stuurde ook nog een berichtje dat het kaartje dat Yael had gestuurd vanuit Italie inmiddels ook haar briembusse had bereikt: "wat een kutvakantie, ik mag niks van mun moeder... klotecamping heel saai... maar bedankt voor het voeren van de beesten" hihi... leuke humor heft kereltje. Aimee en Emilie hebben de betreffende verkeringen kaartjes gestuurd (warm holn!). Ja, ouderwetse kaartjes zijn best grappig! 

28 aug: En weer was het geweldig in Italie!!! Dit jaar (niet mijn idee maar goed gejat...) hadden de kids elk een eigen dag op vakantie... Dus zo kon het zijn dat we drie dagen achter elkaar hebben gegeten in het restaurantje bij de camping en de kids 3 x achter elkaar hetzelfde hamburger menu hebben weggekaand haha... Twas top! Superweer! Mooi meer! (Iseo meer, camping Del Sole) en in een sta caravan dit jaar. Met airco! Zo fijn...  En als je zo'n straatje binnenstapt denk je eerst: slik. Deze hutjes staan best kort op elkaar en moeten al die spullen een plekje krijgen in dit kleine kroephok? Maar verduld, na een paar dagen went dat ook! Veel gezwommen int meer en zwembad (kep zelfs uren gedobberd op een donut van plastic... heerlijk hoor) en baantjes getrokken in zwembad (jup, met badmuts). De reis er naar toe ging prima! (eerste bekeuringen zijn inmiddels binnen.. tssss) Overnachting hadden we in Zwitserland en in een heeeel klein plaatje (Prato) maar prachtig plekje (maar ook vels te duur hahaha) Yael had als zijn dag: bezoek San Siro (en daar hebben wij maar een dagje Milaan aan vast geknoopt, maar die stad valt beetje tegen!) Twas ook slecht weer maar gelukkig 2,5 uur droog gezeten in zo'n hop off, hop on bus! Dus check! Milano! San Siro was ook geinig, gevalletje been there maar toch geinig, Yael zun koppie was het allemaal waard. En de koppies van de kids in de metro helemaal... zoveel nationaliteiten en na de oproep van moeders BIJ ELKAAR TE BLIJVEN (je moet er toch niet aan denken dat er daar 1 achterblijft op zo'n station? brrrrrr) Vol ontzag keken ze rond. Superleuk! En dan ist ook alweer voorbij he! Wat een zomer was het... alleen maar schitterend weer, heel veel zwembadbezoekjes, bbq, zonnige dagen en de daarbij behorende vele ijsjes hihi. 10 aug: Vakantie! En voor het eerst sinds mei ongeveer maar 21 graden... t weer wil ook niks... hihi...  En de tuin? Dat is een drama.... ondanks sproeien is een kwart van het gazon geel, borders zijn sneue bloemperkjes en bomen laten alles alweer vallen... pffff t lijkt het wel oktober wat dat betreft.. maar
eerlijk? t Scheelt wel grasmaaien en voor mun gevoel al maanden een heerlijke zomer met heerlijke warme avonden... nou als dit global warming is... ;) 

28 juli: Aaaaaah wat was het weer geweldig.... We hebben met de vriendjes gekampeerd bij ons i
n de tuin! Met dit keer (nog steeds) mega warm weer, bingo, een popquiz, een bbq, een wandeling om wat minder brak te worden met soms teleurstellende resultaten, en tot 3 uur buiten in de korte broeken etc bij een kampvuurtje, met muziek (sorry buren) en zelfs een sterk spookverhaal van William over hutt'nkloas! Kids vonden het geweldig glook en waren pas ver na 01.00 in de ruste, sommige ouders tussen 2 en 3 en natuurlijk waren er nog de die-hards die na 3-en naar de matrasjes stommelden (en de slappe lach vervolgens kregen ... om niks....?) hihi. Ik heb buiten geslapen! Zonder luchtbed (hadden er niet genoeg maar op een paar tuinkussens ligt het ook prima met een dekentje, en naast Richard liggen in zo'n muf klein tentje... waar ie geheid over me heen zou struikelen?? neuh haha) en dus lag ik onder de sterrenhemel.. heerlijk... kort geslapen maar wel heel chill... En nu Yael ophalen! Van zomerkamp! Hij heeft het superleuk gehad en wil volgend jaar glook toch wel weer mee... haha. Twas helaas te warm geweest om te rossen in de bossen dus heeeeel veel zwembad en water spelletjes gedaan... Maar twas weer top! En twas megaleuk om er even op bezoek te gaan.. en de boel te bekijken (WAT EEN Z O O I) haha.. pffffff Zo lief, Yael bettie hennig maar was stiekem blij om me te zien. Nou ik om hem nog veel blijer haha... de bikkel!

23 juli: Eerste keer Zomerkamp voor Yael! Naaaah wij natuurlijk mega enthousiast! Want die waren vroeger geweldig! Rossen door de bossen, hele dagen spelletjes en voetballen, chips en cola, en laat naar bed, en natuurlijk de kampverkeringen (weleens kampverkering gehad voor een zak chips hihi) Enniewee, voordak uit ga weiden over de kampen van 30 jaar terug (ook cool, leiding Marcel ging toen ook mee) ging het vanmorgen over Yael... Hij vond het best ietsie spannend maar logisch ook. 6 dagen is best een lang eind! (en omdat ik sinds dit jaar in de heuse oudercommissie zit mag ik as woensdag komen kijken hihi) Maar allemaal prima gegaan! 65 km fietsen, saams groentesoep en een bol en mooi de krenten op vast.. En toen was het zonder yael nog steeds feest met een hoop gezellige visite, Aimee vandaag 8 jaar geworden! Nog steeds suuuuuuper mooi weer, kids lopen al weken in bikini's en zwembroeken en zijn mega bruin. Zelfs mama is de schaamte voorbij en hangt nu geregeld rond op het zwembad.  

10 juli: Hmmm tis al even geleden zie ik!!! Ben beetje te druk!! Druk met het mooie weer! Dus nog zelden achter een laptop en dan... onze eigen laptop doet er rustig een uur over om simpelweg op te starten dus daar moet ik mee op pad maar eerst zorgen dat de foto's eraf komen... keer helemaal leegmaken mss.. Enniewee: Tis al weeeeeeeeeeken mooi weer (over 30 jaar zeggen we, weej nog, 2018, een prachtige lange zomer... fingers crossed tenminste dat het warm blijft haha. maar al zou het vanaf nu regenen, dan hebben we nog een mooie warme zomer gehad.) What is new: Nou Emilie mag afzwemmen voor A, benk helaas niet bij want heb een incidentele bruiloft (te fotograferen zaterdag) Ook leuk!! Zin in!!! En verder benk merakels druk met tennissen! En... wandelen en zo nog wat ontzettend leuke dingen!! Tuin, zonnen, chillen, ijsjes eten.. etc.. haha... En verder ist zomerstop. Nog 1 lesje tennis kids en voor mij ook, Richard is het blijkbaar niet nodig) (poeh ff 5 x contributie aftikken... ook niet leuk) Ik wel, nog geen wedstrijd gewonnen met Dams en/of Lisette... Daar moet toch wel een keer rap verandering in komen... Verder alles zun gangetje! Kids nog 1,5 week naar school en wij nog 5 weken werken... ole!!! Zin in de vakantie!

7-10 juni: Barcelona met Judith!!! Oeeeh wat spannend, wat spannend... Moeke giet op reis met onze Juut naar Barcelona. Al zo'n 12 jaar niet meer gevlogen (toch ook wel erg lang onnie) En twas erg leuk om zo samen met Judith zo'n reisje te maken! Nah vanaf Rotterdam (wat echt heel relaxed is) dus daar met autootje naar toe en toen begon het!!! Ik vond het superleuk!! Twas een geweldige stad, we hebben lol gehad, heeeeeeeel veel gesjouwd, een fietstocht gedaan! (hoogtepunt) geborreld (te duur) en warragies nog teut geworden ook (wat een vreselijke foto opleverde) we zijn (vaak) hopeloos verdwaald, we hebben als echte toeristen uren in zo'n hop on/hop off bus gezeten, zijn verbrand, hebben aant strand even gelegen, lekker (goedkoop hihi) gegeten, lekker ontbeten, kortom, voor herhaling vatbaar! Supermooie stad! Mooi weer! Kon niet mooier!!!

4 juni: Juni alweer! De dagen zijn mooi lang, en nu al weeeeeeeken prachtig ongekend warm zomerweer! Zelfs in een bekiekmie opt gras bij het zwembad gelegen... en had er eigenlijk nog scheit aan ook... al is het natuurlijk wel een kwestie van goed zitten en buik inhouden... Kids zijn al augustus bruin! We hebben een paar drukke weekenden achter de rug en de komende zitten ook vol! As donderdag gaak met ons Juutje naar Barcelona tot zondag!! Gewoon geboekt! Hoppa zin in! Hopelijk gaat me dat beter af als afgelopen weekend... Stond eerst zaterdag al bijna binnen bij de verkeerde begrafenis... Wilde net naar binnen stappen maar zag toen een priester... en mensen om de kist.. en dacht.. hmmm dat klopt gleuk nie... dus ik weer achteruit... en vragen aan voorbijganger: "nee! Das de katholieke kerk!" Ooohkay... Gelukkig was de juiste kerk vlakbij maar t zal je gebeuren... dat je maar gaat zitten en er later achter komt... Nah, na de koffietafel met gaak op Nijverdal want daar stond het BBQ vlees klaar (voor zondag met team F3) en het springkussen. En of ze daar blij met me waren is ook afwachten... Ik ben nl (helemaal neit gezien) met een Action karretje door de Coop geweest en kep daarna dat karretje vrolijk weer in de Coop karretje rij gedrukt... en dacht: huh... dat giet nie soepeltjes.. Nee, muurvast natuurlijk.. Kept eerder opgebiecht en ik was niet de eerste maar de supermarkt man hef er mooi weer werk mee gehad... Dus fingers crossed in Barca. Maar zin dat we er in hebben!!!

21 mei: Nou ikke weer.. Gisteravond kwam mevr K. bij ons binnen, we zaten als echte aardappeleters aan tafel en mevrouw kwam vragen of wij wisten waar haar zoon was... Yael had gelukkig een aardig idee (ze hadden nl samen gespeeld...) en toen zij wegliep, twas natuurlijk nogal een serieus gesprek, keek ik de rest van de fam aan en die kwamen niet meer bij... Hak nog een flamingo haarbeugel op... met gele en paarse veertjes... zucht.... en die flamingos stonden dan recht op... Zucht... ach doe er wel even een foto bij...

Die moeder heeft ook gedacht... die spoort niet...: Oh trouwens in die doos erachter zitten de kittens en die zijn mie mooi... nie normaal, zo lief en schattig en mega hoog knuffelgehalte! Nog 2 over!!!! 

 

17 mei: En vandaag is het alweer (!) 5 jaar geleden dat ma overleed... kep haar nu 1865 dagen niet gezien! En ook dat is dan weer een rare dag.. Ik hang eigenlijk helemaal niet zo aan die "dagen" maar toch! Je staat er toch even bij stil, dit jaar toch nog meer dan vorig jaar. En tis heel fijn als er op zo'n dag aan je gedacht wordt door intimi. Aan mij maar ook aan ma.. herinneringen! Lief dat mensen er tijd voor nemen door bv je even te zien, een lief kaartje, een lief woord of iets anders! Heel bijzonder! Heel fijn ook! En zo jammer dat onze kids niet zien uit wie ik kom eigenlijk! Nah, zo ist... en tis niet aans... 

 

14 mei: Verjaardag Emilie! 6 jaar! En t maagie wou een space scooter..... Nou... eerst eens googlen wat dat is, oooh zo'n ding. En die zijn duur!! En ik weet al precies hoe dat gaat aj zo'n ding aanschaft.. dat staat vervolgens in de schuur te verstoffen.. t kan hier ook niet eens zo heel handig.. Ja een stuk oprit maar echt rondscheuren zit er (nu) nog niet in... Fietspad vels te gevaarlijk! Maar gelukkig bestaat Marktplaats! En dus gauw een witte scooter geregeld... En toen begon het... Welke kleur wil je vroegen broer en zus... Nou roze, of zwart of blauw... MAAR GEEN WITTE! En volhouden he...( "die geef ik dan wel weg... hmppf!)  En wij hadden een witte hihi... Maar bij het uitpakken soggens zei ze: "ooh maar deze vink wel leuk hoor! leuke bandjes ook!"
Verder, FC Twente seizoenskaarten weer verlengd, zelfs in de eerste divisie.. Je bent fan of niet he.. hihi... Och best gezellig toch die vrijdagavond? Kunnen we zaterdags en zondags mooi eredivisie kijken hihi... 

8 mei: 14 jaar alweer is pa Seine uit de tijd! Maand mei is altijd een rare maand. Op deze dag maar eens op mun dooie (huh?) gemakje de buxus geknipt op de graven. Kan ook niet uitleggen wat je dan voelt... maar tis dan gewoon aans as aans haha... 


30 apr: Ik verslof!! tssss. Gauw dan! Blogje! Nou, kleine jongens worden groot en dus was het afgelopen donderdag tijd voor de eerste teenage party. En wat doej dan als ouders zijnde: dan gaaj enthousiast doen! En dan zeg je: nah Yael, poeh! en dan maken we nu de afspraak 9 uur thuis he!!! (en dan weet je al... dat wottum niet. hij is nog nooit op de afgesproken tijd thuiskomen nl) Maar goed, je praat erover en zegt: geen drank, geen sigaretten, geen drugs! (hihi) en hier zijn je condooms.. (grapje!! hihi). Nou wij dikke lol, hij had er zin in, en ging met paar vriendjes... maar twas 9 uur en geen Yael. Maakte ook niet echt uit want wij zaten toch blij te zijn rondom het kraambed van Dibble waar er inmiddels 4 ofzo uitgekomen waren (kittens... he... kittens, nu 5 in totaal!) Maar t werd wel donker en ik dacht... hmmm Yael (hadden we ook echt gezegd! Lichtje aan natuurlijk als het donker wordt!) maar Yael denkt daar niet aan. Nah, iets over half 10 kwam Melle bij ons binnen... Zonder Yael, dus wij: "huh?" "Ohja, kep andere route gefietst" Wij: "oh okay haha, kom maar kijken bij dibble' Enniewee: rond half 10 kwamen ze bij de eerste stop Pim aan, idd zonder verlichting (dus bedankt Eva) en iets later dus hier... handig. Melle woont 100 mtr verder en weer iets verder Hidde. Toch handig zo... Maar dat loopt dan zo een beetje binnen en twas gezellig! Ff ouwehoeren en rond 10 uur maar ff meegefietst zodat iedereen echt veilig thuis kwam. En alst net zo gaat als bij Zandman thuis dan staan ons nog vele van zulke avonden met veel jong volk over de vloer te wachten.. Der kon bij ons vroeger ook een hoop.. Zie nog moe met ons zondagsmiddag mee toeren naar de meertjes om te schaatsen of om met 6 kids (al groot dan ook nog) mee te rijden naar de videotheek om een film te halen hihi... Leuk! Leuke fase wordt dit hoop ik (kotsende pubers, stiekem zoenen achter de schuur, maar wacht, nu schiet ik door. Zo snel zal dat niet gaan toch? Zal hem eerst eens leren zich aan afspraken te houden en eens verder door te denken en zun laampie aan te doen hihi)
Nah, verder dus 5 kittens, allemaal grijzige behalve 1, die is (ook) gestreept maar pittiger zwart, die heet Jack. Verder varieren de namen van Dribbel, Lola, 1 vlek, Freek... Wie wil er een! Prachtige lieve ienieminie poesjes! :) 
En nu vakantie! Ik ben 3 maandagen vrij! Achter elkaar! Ook fijn! Kep verder geen vakantie maar dan ist relaxed zo.. (zal je heel stiekem verklappen dak vanmorgen lang in bed gelezen heb!) Maar nu draaien de wasjes weer, en zit ik met de verf in de haren om de grijzen weg te werken... Hopelijk komt het nog goed met de wenkbrauwen, die ook even meegepakt.. haha gezicht kids... "je hebt 1 wenkbrauw die helemaal zo gaat ! En de andere gaat helemaal zoooo!!!" Aldus Aimee met een vinger wijzend op haar wenkbrauwen... En nu! Broodje Knakworst!!! Mjam!!!


18 april: Sjonge, tis al even geleden dak geblogt heb! Neug tiet dus! Waar zijn we druk
mee! Nou de tuin! Giga workout maar resultaat is altijd fijn! En de overkapping! Wordt mooi, gras komt er door (op de nieuwe ingezaaide stukjes) en als het dak van de schuur (en overkapping) trechte is, naaah, dan ist dik voor mekaar! (al is dat dak nog een hele klus.. asbest etc.. brrr). Ha, ik zit voetbal te kijken naar Sparta - Nac. Op zich geen wedstrijd waar je de tv voor aanzet maar nu wel! FCT is in degradatie nood maar door de winst van gisteren gloort er hoop... (mut sparta wel ff verliezen 1-1 nu) oei, 2-1 sparta nu... En twas zooooo'n sfeertje gisteren... Zo leuk om erbij te zijn! En zoveel hoop ineens. En nu is dat alsnog wel weg... (Ha, ik hou de moed er nog in hoor!) Enniewee: Tis maar voetbal! Maar toch... zou het superjammer vinden van zo'n club. Hoop misgegaan maar dan nog... zoveel fans........ dus: HUP NAC! hihi. En aans gaan we gewoon met onze seizoenskaarten mee naar de Jupiler league. What else! Onze Dibble is dikker dan dik! Daar zitten zeker meer dan 4 kittens is... en de weddenschappen varieren van 4 tot 7... (7! arme dibble, hef maar 6 tepels haha) Toch? Maar eens tellen dan... En je kan nog inleggen! Wie wint krijgt een kitten! hihi. Verder prachtig weer!! Al dagen! En de kids maar zeuren dat ze naar Toscana willen op elke doordeweekse dag voor een ijsje... (gunst zo werkt dat toch niet? En ze vinden het echt heel belachelijk als ik nee zeg...?) En verder sporten we wat af... Maandag, dinsdag, woensdag zijn voetbal en tennisles dagen... Yael en Aimee voetballen, en dan zitten ze ook alledrie op tennis. Aimee gaat voetballen en tennissen op 1 dag... naah het kan net! Tis een sterke dame en ach, of ze voetballen de hele middag in de tuin of slaan een paar balletjes. Donderdag zwemles Emilie, alleen de vrijdag is voor de kids een vrije avond maar eerlijk gezegd zijn ze dan vaak kapot (ook nog voorschoolse opvang, de stumpers) en zaterdagmorgen weer vroeg op, want... ja, weer voetballen dus zaterdagavond is de opblijfavond. (Doet moeke ook nog wat? Jaa! tennissen weer! En ast kan wandelen maar onderschat het grasmaaien en tuinieren niet) Nah, eens in de twee weken vrijdag 35 plus (voetbal) voor Richard, zondag niks. Al benk zondag met de kids wezen tennissen en dat was mie leuk! Met Yael en Aimee kun je al rustig heen en weer tennissen! Emilie is vant gemak (en lachen) "Kun je die bal niet RECHT op mij af spelen???? tsssss!!!" En ik maar ballen rapen. Maar! Ze hebben er schik aan en das een voorwaarde, t hoeft nl niet! ze willen graag. Vooral Meetje en Yael zijn nog fanatiek ook en als Meetje kan doet ze nog met de les van Yael mee ook... Kop er paars op... maar ze wil het graag.. (echt hoor! ik zit ze echt niet te pushen! haha. ECHT!)  Trouwens, vanmiddag nog wat:  ik had Richard nog zo gezegd: Je moet Meetje VOOR 4 uur ophalen bij het kinderfeestje en dan naar de tennis brengen (met Emilie...) dus ik kom om 17.06 thuis, ziek Richard op de kop in de kast zoeken naar zun sportschoenen, dus ik zeg: 'hoi! wat zuuk ie! Of moet je Yael trainen?? hmmm... En waar zijn de meiden dan? Richard: "die zijn nog bij de tennis... Ik: "huh?? TENNIS!?? Das allang afgelopen! Blijkbaar komt lang niet alles over wak vertel: (en minstens 3 keer gezegd, nieuwe lestijden nl, hadden ze nu dus maar een kwartiertje meegetennist zucht) dus ik scheuren naar de tennis, en ja hoor, hadden ze 25 minuten gewacht.. maar nog steeds rood hoofd (Emilie:"Mam ik moest al zweten en toen wast nog niet eens begonnen", laatst zei ze: "ieeeh het is nat onder de armen? wat is dat?" hahaha) Enniewee: Terug scheuren naar huis, Meetje voetbalschoenen aan en go! Voetbaltraining! En dan komen ze terug van de training en hop, wordt er weer vrolijk verder gevoetbald... geinig is dat. Echte voetbaldiertjes. En gut! Kep mun haar eraf! Nou ja, geen stekels maar tis ook niet bij puntjes dit keer gebleven: Ik zei: "ben 40, tis zo dood als een pier dat haar en t moet vlotter!" en hup 20 cm eraf... Nog blij met het resultaat ook!! Nah... Harder duimen voor twente... 2-1 gebleven.... 

2 apr: Pasen! Hebben we weer gehad! En twas leuke dagen! Eerste paasdag met zn allen bij juut
op de kukk'n.... en aangezien ik een broodeter ben hek me prima vermaakt met de eitjes, vlokjes, jam, nutella en weer een eitje.. hihi... Nou, What else! Aangezien we de ruimte waar de een deel van de schuur stond (die vorig jaar is afgebroken) nu tot zandvlakte hebben gemaakt, is daarom-heen de hedera neergezet die eerst voor de overkapping stond (hmmm ja, moej bij ween.. kant niet uutlegg'n) Enniewee! We hebben er een paar vierkante meter gras bij! Jaaahaa, t graszaad zit er net in, dus t moet nog gras worden dan he... Ach en wee, mun geliefde mini vijver is druut! Hadden eerst nog plannen om er weer een vijver in te knutseln maar geld is op haha. Dus restant vissen naar binnen (nog lachen, zaterdag wast mooi weer en om de kids naar buiten te krijgen de kids (6 kids) geld meegegeven voor visjes om ff naar Groenrijk te wandelen. En dan komt het: "weeeeh moet dat??? Pfffff zucht, zucht..." Zitten NET in het spel, kan nu niet." Meiden waren druk aan het voetballen trouwens. Man, man, krijg ik wat van haha, aj bij Bosch bent moej klusjes doen.(Anders moeten we ze zelf doen hihi) Dus krammegies halen bij Veneberg of een zak diepvries patat haha. En ALTIJD vinden ze het achteraf leuk... Maar t gaat niet vanzelf. Enniewee: Visjes: de vorige waren nl door Snotje uit de vissekom gevist en lagen ergens verspreid door de kamer. Dood.... En die ene die nog ergens half verlamd rond zwom was de helft van de schubjes kwijt. Arme deers... En verduld, dat flikte Snot nu zondagnacht weer! Weer twee dode visjes! Nu gebroederlijk naast elkaar op tafel in de kamer neergelegd... (!) Dus nu vandaag weer visjes gehaald maar nu met een Anti-Snot constructie en duimen dat het nu beter gaat. En mss dat we later toch nog zo'n iets van een vijver maken (die plannen zijn er maar eerst maar effe zo). Maar goed, we zijn kapot... tientallen kruiwagens zwart zand gespit en verdeeld in de laatste dagen, harken, harken, harken... stukje gestraat, vandaag zelfs gewalst, en weer harken en toen! Wast goed zat en hop graszaad erin! Nu wachten op mooi warm weer!! Kan't de grond uut broes'n! En pfft dus nu begint de overkapping/verbouwinkje - klus... (kan ik, wat jammer nou, helaas, weinig aan helpen hihi) Maar kep nog tuinwerk zat! Leuk! Ik hou ervan!  

26 mrt: 'Mam! Waar zijn de reserve beschuiten?'. 'Huh?'.... 'Ja! Deze zijn op!' Aldus Yael... 'Oohh zo.. haha.. Int kastje schatje hihi. ' 

18 mrt: Nou, wat een relaxed weekend! Dat moet wel bijna 10 jaar geleden zijn dat ik
zoooo relaxed alleen thuis gezeten heb. Bijna 24 uur!! Rich is een weekendje weg en dit jaar geen Europese topstad maar ... Hof van saksen, of all places ist geworden. Dus hoera, kon ik naar Twente met Yael. Logeer adresjes gezocht voor Aimee en Emilie, dus die blij... maar ja, toen wou Yael graag logeren bij M. En ik dacht: naah, echt? Benk dan alleen? Kep wel samen met Yael voetbal gekeken, hij ging met de bus want M zat ook in de bus, de supportersvereniging had nl weer zo'n wedstrijd geregeld dat je goedkoop met bus naar FCT kon dus bult papa's en mama's met kids mee!), ik met de auto want had eerst nog de illusie, goh! Dan gaak winkelen ofzo! (kids hebben geen broek meer heel, en ik overdrijf niet.. gelukkig ist de mode tegenwoordig ... , maar t wordt toch wachten op de kinderbijslag EN  twas er ook stom te koud voor...) Want twas niet leuk zo koud... (en ook maar 1 puntje... pffft) Yael en ik waren zwat bevroren... de wind stond vol op ons vak... waren echt goed ingepakt maar dan nog. Zelfs in de 38e minuut naar binnen gegaan en pas na de rust weer terug gekomen om verder te blauwbekken... met thee en een warme hamburger in de mik... Echt te koud. 'k Moest nl eerst al bijna een uur blauwbekken en wachten voor het stadion voor de bus kwam want die had vertraging (met Yael erin) om hem op te wachten, want hij zat bij mij en de rest ergens anders. En na die tijd weer ff wachten... was ook geen probleem alleen bettie koud! Kep het thuis later de hele avond nog koud gehad. Telefoon ging om half 7 saams al dood van de kou... NOU DAN IST TOCH WEL ECHT KOUD HE!! Met trui, joggingbroek en sokken op n hete ED gaan liggen en dat ding hek vannacht pas een keer uitgedaan... en nu? Ist zondagmorgen en zit ik mie te chillen en zen te zitten zeg... Wandelen? Te koud, dus heeeel relaxed beschuitje en thee.. en alleen je eigen rommel hoef je op te ruimen. Zoals het huis gistermiddag om 3 uur was (kids toen weggebracht) zo is het nu nog... zucht.... maar! Laat het lawaai ook maar weer komen, ik haal ze zo weer op hihi... Over een half uur begin ik de ophaal ronde....   En dan hebben we allemaal een super weekend gehad! Maar nu voor, heeeeeeeeeeeeeel even genieten nog hihi.... hoor nu alleen de klok tikken... zucht....  

15 mrt: Ohoh, dacht de vissen te helpen door ze uit die zwarte prut te halen (blaa en zand en prut) maar nu zijn er twee vissen uit de kom gehengeld door Snotje... lagen versnipperd in de kamer, ik vind nu steeds overal oranje schubjes... toch ook erg? 1 is er overleden door zuurstof gebrek (denk ik... daarom ook grote waterplant er bij in gedaan, maar te grote plant haha, maar ja, aans hak eem niet nl... en ze konden er nog net om heen zwemmen hihi) dus die laatste hek toch maar teruggegooid.. op hoop van zegen... dierenbeul benk... 

10 mrt: Hmmm arme vissen en kikkers trouwens ook...  die hebben de vorst niet
overleefd. Ook niet raar... volgens mij was de hele vijver dichtgevroren. We hebben nog pogingen gedaan om het open te houden (want foof en snot en dibs drinken uit de vijver) maar helaas: tot nu is schade: 4 dode vissen... 2 dode kikkers.. die twee vissen (1 half blind) die nog ergens bleken te zwemmen en die hebben we er maar uitgevist en zwemmen nu rondjes in een grote vaas in de huiskamer. (Wat weer leuk was voor snot.... die bleef hengelen met zun pootje maar gelukkig geen succes. Wel een natte kamer haha. Nah! Mooi weer! Mooi dagje! Vanmorgen voetballen in Nijverdal en jaja, gewonnen. Eindelijk! Tegen allemaal meiden maar verduld, die deden het prima! Meetje was bliede, twee keer gescoord en de winnende was nog een leuke ook. (moe ook bliede natuurlijk). En tis weer tuinweer! He, ben een heel blij mens! 

6 mrt: Waar blijft dat geluksstofje dat zogenaamd vrijkomt bij het hardlopen? Die is hier
nog niet gesignaleerd... Ik puf, ik hobbel, ik trek mezelf voorwaarts, ik zat gisteravond zelfs een scheld zinnetje hardop te puffen...  Ik zal deze hier niet herhalen... (en int donker he... moeke gaat ECHT niet int broad daylight zo voor gek lopen) Maar! Het gaat steeds een heel ietsje makkelijker, zelfs de ieniemienie sprintjes  die ik er af en toe tussendoor doe, gaan steeds makkelijker. Tis dus wel lekker... En als je dan toch dat chocolaatje in je mond stopt trekken we de boel weer recht met de verbrandde calorieen eerder op de avond... (omdenken heet dat toch?). Verder! Enerverend dagje! Vanmorgen reed ik achter iemand die de langzaam rijdende vrachtwagen niet had zien remmen en er pardoes keihard opknalde. Gelukkig goed afgelopen maar van de auto was weinig over. Dat had ook wel heel anders af kunnen lopen en terwijl ik de auto deur voorzichtig opentrok dacht ik nog wel: oeh, wat ga je aantreffen maar gelukkig viel het mee. Nah, paar uurtjes gewerkt, boodschappen, huis, kids, kip, hond en kat perikelen, koken, opruimen x 15, wandelen en nu gestrekt (op de nieuwe bank) een verhaaltje aant tiepen voort slapengaan. Rapportjes zijn binnen! Eindelijk! En alles prima, bij alledrie.. Alleen Emilie heeft (maar) 1 keer iets niet goed (keuze uit matig, voldoende en goed)... das het veters strikken... Maar dat interesseert haar geen bal haha... Dus dat komt later wel... Nah, mbt het weer scheelt het een paar graden met vorige week... (Richard bliede: heeft zaterdag geschaatst met de vrindjes in Giethoorn) en nu hek zin in het voorjaar! Tis een grote bende in de tuin om over het gras nog maar te zwijgen. Er is nu twee dagen lang een paar uur per dag door een kiddy of 4 op gevoetbald en tis nu een grote zwarte modderpoel... Amper een grassprietje over... Nah, fut mah... t moet toch op de schop... Och ook wat.. ik zat vanmiddag te kijken in ons mini vijvertje (die gaat verdwijnen want we willen een grotere vijver..) en volgens mij zitten de vissen vastgevroren in het (nu nog) ijs... oops... Ik zag er zowieso twee vast zitten... die hadden we beter ff naar binnen kunnen halen voor de grote vorst aanval. Maar ja, achteraf kiek ie de koe in t achterwerk... Genoeg te doen straks in elk geval! Kan fysiek de lol strak mooi op! Ole! 

1 mrt: We krijgen een nieuwe bank! Niks geen overbodige luxe... En nou hak bedacht
(int kader: doet mama ook eens iets spontaans en leuks) en nou dacht ik: aangezien de oude bank eruit moet, dan gaan we logeren beneden! Dus nu, as we speak, hangen we rond op 3 opblaasbedden, 1 matras en 1 stoel. Beeeeetje jammer dat de nieuwe bank pas morgenavond laat komt... Nah, dan morgen maar naar de ijsbaan.... en hopelijk is het dan niet zo koud als vandaag. En wat rondhangen. Ook leuk! Vorig jaar ook gedaan, een oud leeg canvas uit de schuur gehaald (stonden er nog van Oma Jennie) en deze beschilderd. Yael mocht het ontwerp (na)tekenen, de rest werd geschilderd. En eigenlijk toch weer hartstikke leuk geworden! 

 22 feb: Hmmm, twas niet W die Emilie een Valentijnskaartje stuurde maar hoogstwaarschijnlijk
was het T.  Het mysterie blijft... Wel grappig dat nu we het vriendenboekje van W. invullen en daar T. ook zun verhaal heeft ingevuld dat er bij: Waar ben je fan van: 'Emilie Bosch' staat.... Noh, waar benk aans druk met... Uit eten gaan! Zo ga je nooit, zo ga je drie keer achter elkaar. En dan ben je er ook helemaal klaar mee.. Maar lekker wast! We staan maar een dagje niet op de weegschaal. En nu verjaardag van onze Frans... Nou daar zit je ook niet met een droog toastje. En nu kauw ik op de de bruine MM's. (En we hebben allemaal onze eigen kleur. Yael eet de blauwe, Emilie de rooie.. Ik wilde de bruine wel.... etc. Aans is iedereen bang dat de ander meer krijgt.... tis wat...) 
Weet je wat gek is? Tis volgende week vakantie... maar ik heb geen vakantie, werk ma, di, wo en do en ben dit keer dan wel de vrijdag vrij, maar Richard is wel ma, di en wo vrij. En dus kan ik opstaan, mezelf opkalefateren en dan hop!  Een uur eerder dan normaal, de deur uut! HOE RELAXED IS DAT!!! Geen gedoe, geen gezeik (ja, geef het eerlijk toe, na 5 keer vragen of die schoenen nu aangaan, de boterham al op is, de tanden zijn gepoetst, vraag ik dat de 6e keer niet nog eens vriendelijk... nou eigenlijk wordt dat bij elke keer vragen een stukje onvriendelijker en bij de 6e keer schreeuw ik. Ik kan een heks zijn hoor. Enniewee: Ondanks dak geen vakantie heb, voelt dat wel zo! (Vergeet ik gemakshalve maar even hoe groot de zooi is ak thuis kom...) 

14 feb: Och... de Liefde.... Beantwoord, onbeantwoord, begrepen, onbegrepen...flauwekul.... Twas

allemaal van toepassing bij fam Bosch. Emilie heeft volgens haar de aanbidders aan haar kont hangen maar bedankt vriendelijk voor alle aandacht, Aimee is madly in love met J. (en zo schattig, hebben ook kadootjes uitgewisseld, samen met zun twee, op de gang. (Ik ben er speciaal voor naar de winkels geweest want de eerst gekochte knuffel was uit elkaar gevallen, dat wil zeggen: t beertje en t hartje kwamen los; Aimee stiekem bliede: "t hartje is voor J, de beer is voor mij!!". Maar dat vonk ook wat snotterig voor J dus maar een nieuw liefdesbeertje gehaald met de chocolade hartjes waartoe ik ook opdracht had gekregen) En Yael vindt het allemaal maar flauwekul...
"Zeg, die jongste van jou he, heeft die ook kapsones?" (vanmorgen opt schoolplein door een moeder) En dan denk ik: nouhou... om eerlijk te zijn.. dat heffe weh... Die heeft scheit aan de hele wereld nl. Bleek dat een moeder en zoon een prachtige tekening in elkaar hadden geknutseld, t jochie fanatiek kleuren, mama knippen en plakken, en weer kleuren etc, tekstje erop,  voor Emilie maar dat ze vriendelijk had bedankt voor het kado... (!?). Je schaamt je bijna...Warragies, ze heeft gisteren zelfs haar eerste echte Valentijn kaartje ontvangen... En dat vond ze wel apart geloof ik ("van W., want die schrijft mijn naam altijd verkeerd... en ik ben NIET verliefd...") Offie ook echt van W. komt weten we niet... Er staat nl, zoals het hoort, geen afzender op, alleen klasgenootje...
Och, de liefde....

 

12 feb: "Wie wil er een spelletje met me doen....?????" Broer en zus zijn aant trainen..
Zucht, elke dag vraagt Emilie dat he.. En ak ergens een hekel aan heb... Maar tis altijd lachen, zo ist ook wel weer. Maar ik had geluk, ik was aant stofzuigen en dweilen en Richard zat te mobielen... dus niks te doen en hoe gaat die reclame... "Wat zei je nou? van die CenterParcs reclame... zei je nou nee? Terwijl je voor elke flauwekul ja zegt? " Dus.... was Richard aan de beurt... Potje Pesten en madammeke is in control dan he. Ik zeg: jij lijkt juf Ank wel... Tutut... "Nee hoor, want bij mij mag iedereen zwaaien later.. "(wil juf worden). Verder.... Nou... kept gangs heur... Kep nu 5 keer "hard gelopen" maar dat moet je lezen als dribbelen, of een iets versnelde stevige wandelpas.... maar!!! Waar ik in les 1 amper aan twee lantaarnpalen haalde, haal ik nu redelijk vlotjes al 5 minuten. Nou dat gaat snel.. nee wacht, ik moet zeggen, het gaat snel beter... snel gaat het niet haha. Maar best lekker dat hobbelen... Ben van de slimrun af... en er komt nu hele chille upbeat trance uit mun K3 koptelefoon... kan ik het heerlijk op....:) Ik dribbel zolang ik kan... en wandel om weer op adem te komen (of nee, die dikke dijen moeten mee, adem hek nog wel maar benen geven het dan ff op) en dan hop... weer in de dribbel pas. Vanaaf hek per ongeluk maar 4 km gehobbeld (afslagje te vroeg maar twas ook spekglad trouwens...) dus nu foof tijd! Kijken hoelang die het volhoudt...

9 feb: Er ligt hier altijd wel een voetbal in de kamer.... en ook al mag het eigenlijk niet..
er wordt gevoetbald (goeie training voor de kleine ruimtes hihi) en Aimee ist gelukt bij Yael door de benen te spelen, de panna: "haha!! Kep je gepaneerd!!!" 

5 feb: Prietpraatje: Emilie kan de achteruit borstcroll! (rugslag).

Verder: kept weer gangs.. poging zoveel maar ik denk... ik denk!! dat ik dit keer er echt slanker en strakker van ga worden... In elk geval is het doel: fitter en energieker. Ik hijs me (weer) twee keer in de week in een gladde, nauw aansluitende, strakke broek en dito jasje met ietsie reflecterende streepjes erop. En dan daaroverheen een knal geel reflecterend jasje en de K-3 koptelefoon van de kids op en dan dribbel, waggel, wiegel, semi-jog ik mezelf in samenwerking met slimrun naar een betere Riette. (as if). Mss moet ik daar fittere Riette van maken. Nah, verder alles nog GTP thuis. Afkloppen maar nog geen ziektegevallen thuis gehad. Ja, Yael donderdag, maar die was de avond ervoor naar FC Twente geweest (12 uur int nestje) en omdat ik hem lang had laten slapen daggik; bettert weh wier... Helemaal fit wassie idd niet, enige wat hij op school opgegeten had was zun paracetamol die ik in zun bananending had gestopt...  Maar geen school is niet trainen! Dus dan maar een dagje lam op school heeft ie vast gedacht.... (en eerlijk... ik had ook geen oppas maar assie echt ziek was waren we lekker samen thuis gebleven.) En verder gaat alles zun gangetje! Eindelijk zien we de zon weer! Saams ist alweer langer licht! Ole! 't Moet trouwens ook niet te snel, mun slimrun prestaties zullen zich voornamelijk int donker moeten afspelen natuurlijk. (aj een langzame auto hebt, die zou in 1 oogopslag tijdens het voorbij rijden me enthousiast in galop kunnen zien gaan en na 150 meter weer kapot terug in wandelpas... wel een kwieke wandelpas want dat moet!) En dan vink 150 meter nog een heel eind haha.... Maar alle begin is moeilijk... Doe net of ik gek ben... kop omhoog, borstjes vooruit (grotere longinhoud hoorde ik van slimrun!) In door de neus, uit door de mond! En kop der veur!

25 jan: Aimee: "Mam, hoe oud was jij toen jij je eerste mobieltje kreeg?". Ik: "30 ofzo? Weet het niet eens..." Nou dat koppie van Meetje... "30!!!!! HUH! Hoe deden jullie dat vroeger dan?!" Nou goeie vraag haha, alles zonder telefoon in elk geval... " Kep gister gegoogled. de 3310 (mijn eerste) bestaat vanaf ongeveer 2000. Ik was er zeker niet als eerste bij maar gut, heb ik al een jaar of 15 een mobiel?? Zo lang? Grappig was het wel even in elk geval. Verder is het tijd voor een tijdwaarnemings-achtig iets voor Yael (mobiel wil ik zo lang mogelijk uitstellen, horloge?!) want daar kun je geen afspraken mee maken... neem vrijdagmiddag. Beide meisjes uit spelen (wat een bof, zeg ik eerlijk) want dat betekent me-time. Dus hop wandelen! Schoonmaken kan straks ook! Over de Es, door het bos, heerlijk. Maar om half 3 is Yael uit van school, dus iets voor 3 begin ik te loeren naar de rotonde of ik hem al aan zie komen fietsen... nope... 3 uur niks... 3.15 niks... Dan maar ramen lappen buiten, kan ik ook kijken... Appje naar zun beste maatje gestuurd (en ach, echt ongerust benk niet.. maar verduld, ik vraag ELKE vrijdag: dreks uit school komen, kun je daarna wel gaan spelen) en die zei al: hij is aant voetballen opt schoolplein... Kwart voor 4 kwam meneer aankakkn met zo'n geinige grijns op zun gezicht... Van de 10 keer dat je met hem een afspraak maakt over tijd, gaat het 10 keer mis... dat belooft later nog wat.... Emilie gaat ook lekker, die mag uit haar eigen zwemles groep en in een verder gevorderden groepje. Ze is ook een kop groter dan de rest maar vindt het zwemmen ook erg leuk dus das een aardige bijkomstigheid. Alles gaat zun gangetje dus... En! Dagen worden alweer langer! Voetbal trainingen zijn begonnen... Gisteren mochten Jose en ik (als eerste van de woensdag papamama poule) weer F3 (of JO9-3) trainen.. "Wat gaan we doen??"  Aah bettie afwerken op de goal en partij?" " Prima hahaa.."  Jose had zelfs voetbalschoenen aan, moest van dochter Saar, aans mogge nie met. Yael deed met ons mee, zijn team trainde niet en dan zie je Aimee gefrustreerd raken... haha. Yael kreeg dan ook een klap (op zun rug) toen hij scoorde tijdens partijtje voor de tegenpartij van Meetje.. hihi. Stiekem superleuk om te zien... Jaaa zo zijn we... Ast ons nie aanstiet houw'n er op los.... (met twee puntjes op de o) Waart oe...

17 Jan: T wordt toch geen Adriatische Kust... T wordt nu het meer van Iseo... Dat een camping de prijzen wat omhoog gooit jaarlijks, soit... maar 400 euro... Dat is te gek, dus nu gauw wat aans gezocht en qua natuurschoon nog veel mooier ook... En nu tussen de kameraadjes in, want die zitten op rij afstand! Pfff zin in!

12 jan: Aaah, te lief. Aimee had gisteren verjaardag van vriendje J. Ze zag er stiekem een heel klein beetje tegenop.. ze zou nl alleen zijn met alleen maar familie, dat was wel eem spannend, maar ze heeft een top middag (en deel avond, want incl pattattos) gehad! Bel je met de BSO dat ze niet komt omdat haar vriendje jarig is haha... Verder was de schok groot toen ik vanmorgen ontdekte dat richard (uit vrije wil!) geen melk hagelslag maar pure hagelslag op brood had. Dat gebeurt normaal alleen als de melk op is... En toppunt van de week? Mun tennisavondje gisteren! (als een halve Robocop want met kniebrace en tennisarm brace, want voordak op de baan sta en alles opgetuigd heb... pfff, sneu figuur onnie) Ik loop wat ongelukkig want 3,5 uur op de baan gestaan, maar wat was het leuk! Alles bovenhands is wat pijnlijk, serveren gaat dan ook niet 100% maar wel lekker gespeeld. (al was het winnende punt was een ace hihi) Eerste potje niet.. toen moest ik invallen bij een no-show kandidaat (wintertoernooitje), dik dik dik dik verloren nl.. ballen vlogen ons om de oren. Maar tweede potje was leuk. Met en tegen mannen tussen (ff gokje maar hij leest het vast niet) 55 en 75?... maar die "olle luu" brengen alles netjes terug he. Lang verhaal kort, heerlijk getennist. Kijk, ak dit nou eens 3 keer in de week zou doen...

10 jan: Writersblock!! En ik had nog wel zo gedacht... ik ga het nog 1 jaar doen en dan hek 10 jaar zin / onzin opgeschreven. Maar weet nu al ff niet wat nu te bloggen... We hebben een nieuwe bank gekocht! Rich: (tijdens die storm begin jan) "We kunnen wel ff kijken bij Lowik in Vriezenveen...." Op de huidige banken kun je niet meer zitten, kats kapot, hangt met veiligheidsspelden en touw aan elkaar en t waren ook een gratis bankjes via markptlaats. Kijk dat dut dan ook niet zeer he... Ik: "Ja, kan best maar geld is er niet echt..."  Maar ja.. dan zie je wat.. Niet eens duur ook... Een hoekbank maar wel een met nog een extra hoek. k Zag het ja al gebeuren.. Richard altijd languut en wij met zun vieren doodstil op t andere stukje (en aans giete maar naar boom...) Maar op deze variant (zo'n u-vorm) kan iedereen de beentjes wel kwijt. En nou ja... dan wik ook van die teak tafel af natuurlijk en daar ook wat hips voor terug.. Dus OLE! Loods 5! Dat was een leuk dagje uut met Juut en de kids. En patatjes eten we nu op schoot haha. Want de nieuwe tafeltjes zijn natuurlijk een stuk kleiner. (De rest eet disse familie keurig aan de grote tafel hoor) Verder... alles zun gangetje... 2018 alweer. Vakantie is weer geboekt, Italie - Adriatische kust dit keer en nu al weer mega mega zin in. Niet in een tent, dat doet de familie Bosch niet (nooit, never) weer maar een stacaravan. Ook niet heel hip maar wel een met de basis dingegies. Nou, nog maar 8 maanden werken! Pffffff.

31 dec: En dan sta je op de rand van oud naar een nieuw jaar... Chillend met radio 2 erop
en zucht... tis prachtige muziek maar vrolijk word je er niet van. Melancholisch wel... morgen maar een uplifting/upbeat tempo achtig googlen... T weer werkt ook al niet mee.. Kommer en kwel onnie... Maar das niet waar! Ik pep mezelf op! (reclame nu nl.. dat scheelt al haha) Man, we zijn weer een heel jaar verder. Een jaar alweer... Voor u allemaal een gelukkig 2018! 

21 dec: Ergens ist onverantwoord om een kind van 9 mee te nemen naar een bekerwedstrijd die
om 20.45 begint... want er is altijd een kans op verlenging en penalties (en ergens hoop je erop).. maar dacht ook: Loat goan! Stel dat het lukt! Dan heeft het kereltje een topavond beleefd en een herinnering voor het leven erbij... En dat wast! Man! Wat een topavond.. Wat een sfeer. Wat een feest. Eerste helft (Beker Twe-Aja) was niks maar vanaf de tweede helft werd het leuk. En Steeds Leuker... Dat het jochie nu net als ik met waarschijnlijk hoofdpijn (te weinig slaap en te weinig gedronken) op school zit (hij had zelfs nog een toets...) Ach... hihi. Maar ook Aimee zal wel lui zijn, die heeft de eerste helft gekeken (al hebben ze voor luiheid amper tijd, ik scheur uut Hengelo weg rond 5 uur naar de bso, haal patatos en scheur met de kids naar huis, schrok schrok, snel eten en hop weer naar school voor de kerstviering) Papa heeft de kerstborrel. Enniewee: ook Meetje heeft de eerste helft gekeken en zoooo top, die komt vanmorgen bij me op de slaapkamer: eerste wat ze zegt: heeft Twente gewonnen? Zelfs Emilie vroeg dat vannacht. Die kruipt nog steeds (!) elke nacht ertussen... En twas al zo'n topdag.. Ik was vrij! (moet nu wel do en vrij lang werken) Dus kep gewandeld, ben nog met een bak viooltjes voor opt graf naar pa en ma (waren aans 43 jaar getrouwd) gelopen en daarna gewoon op mun gemakje rondgewandeld... Daarna de kerstboodschappen, sociaal gedaan door een kerstbak bij schoonouders te brengen en wat kerstgroeten rond te posten, haren ontgrijst, gekookt, twas allemaal chill! En stiekem ..... was ik het ook wel nodig :)

17 dec: "Er is een kindeke geboren op aard! Er is een Kindeke geboren op aard, t woont op de Noordpool voor ons allemaal, t woont op de Noordpool...... lalalala". Aimee is inmiddels slap vant lachen... (we zijn met zun drie in de badkamer) en ik verstond het eerst niet dus had niks door maar Emilie zingt onder de douche twee liedjes door elkaar... Ja dat was weer even lachen haha....

15 dec: Weleens het gevoel gehad dat je zo uuuuuuuuren en uuuuuuuren door zou kunnen rijden?
Naar God mag weten waar? Had ik eergister... Was met de kiddies boodschappen wezen doen en ze waren prima te pas... twas helemaal zen... regenen buiten.. gezellig binnen, goeie muziek op... Helaas was het maar een kort ritje en moesten we al gauw weer naar binnen, badderen, pyama's, boodschappen opruimen etc... Maar toch. Was ff leuk.

10 Dec: Nou benk niet bang aangelegd... En ik had me terdege voorbereid: de zwarte jurk met
lange laarzen niet aangedaan, daarvoor in de plaats een broek en stevige schoenen (hakken in de tas). Ik had zelfs een waxinelichtje bij me (en vuur....), een deken, handschoenen... etc... ik had nl een kerstdiner met de collega's van Holland Controls ergens in Bentelo... Maar ben toch in Wierden de rotonde 100% rond gereden en weer naar huis gegleden. Wat een topweer! Wat een sneeuw!! Het was echt suuuupermooi onderweg. Echt een sprookje. Maar ik vond het te gevaarlijk, vraag me ook af of ik met winterbandjes minder vaak weggegleden was. Strooiwagens en sneeuwschuivers waren nog niet op de weg (had ook geen zin, bleef ja mega sneeuwen) Dus toch maar weer naar huis geglibberd (want ik dacht, moet ook nog weer terug) en thuis voetbal gekeken met chocolademelk en slagroom. Eigenlijk heb ik mun eerste kerstdag al gehad.

6 Dec: Nah Sint druut, Kerstboom erin... en hoppen van feestje naar feestje. December is hier
een grote lang maand met verjaardagen en leuke uitjes, hoop FCT wedstrijden, feestdagen en hoera, ook vakantiedagen. En voor je het weet zit je alweer in januari... Toch niet normaal zo snel een jaar weg is? 

Trouwens: Trots opt grut: